Preizkusili smo tečaj HIIT. Okvarjenost kosti, pripravljeni smo, da dešifriramo ta kardio in fitnes trend, ki privlači vse več športov. Oprostite na poti, Jack!

Kaj je HIIT?

HIIT ni sam šport. To je tehnika usposabljanja, ki jo je zasnoval Izumi Tabata, japonski učitelj. Od tod Tabata protokol, najbolj znana oblika HIIT, ki je sestavljena iz osemkratnega izmenjavanja največjega napora 20 sekund in izterjave 10 sekund za intenzivno vadbo le 4 minute.

V francoščini, Visoko intenzivnost intervalnega treninga pomeni "intervalno usposabljanje z visoko intenzivnostjo". Načelo: kratka seja, največ 30 do 45 minut, pri kateri ohranjamo stalen trud, ki je zelo intenzivna z vrhovi.

To je kot deljenje v frakcijskem, vendar se uporablja za vse športe. Lahko se udeležimo zasedanja HIIT plavanja, kardio, kolesarjenja, bodybuildinga ... Crossfit je tudi oblika HIIT.

HIIT: Zakaj je manj usposabljanja učinkovitejše?

"HIIT je odličen šport za ljudi, ki delajo dolge ure v pisarni in nimajo časa za redne tečaje usposabljanja," pravi trener Tom Rivet. dleta pariške športne dvorane Front de Seine.

Ampak kako zadostuje tako kratek sestanek?

Prvič, zaradi raznolikosti gibov: "HIIT je vrsta popolnih gibov, ki zahtevajo vse mišice telesa hkrati, za razliko od mišičnih strojev, na katerih delujejo mišice z mišicami", razlaga zakovico.

Potem, zahvaljujočučinek pregorevanja. HIIT je tako intenziven, da pomaga pospešiti bazalni metabolizem do 24 ur po treningu. Telo še naprej spali kalorije tudi po seji, da se opomore.Kako se organiziram sestava HIIT? Testirali smo!

Če želite vedeti, kako uporabljati HIIT za ojačanje mišic, smo se odpravili na test tečaja HIIT Force na Front de Seine.

Preden začnete, pritrdite senzor srčnega utripa okoli prsnega koša. Naš impulz se prikaže pod našim imenom na zaslonu, ki gleda na sobo. Cilj: preveriti, ali smo "v rdeči barvi". #PasdeTriche

Po desetih minutah, da ponovimo gibanja, ki jih želimo doseči, začnemo 30 minut z visoko intenzivnostjo. Na programu, serija oblečenih čučanj, čuče z utežmi, vreče ramena, črpalke, plezalec in reže.

Vsakič ponovimo gibanje približno 1m30, preden se premaknemo na drugo. Obljubljeno, počasno.

abdominalne vaje napoveduje skorajšnji in prihranek prihoda strechinga.

Koliko krat na teden morate storiti HIIT, da dobite mišice?

Samo HIIT ni dovolj za izgradnjo mišic. "Trening HIIT mora biti del vaših športnih rutin in rednih tečajev usposabljanja," pravi Rivet.

Če na primer opravimo 5 športnih sej na teden, trener svetuje 2 sejah HIIT-a.

Ko začnemo, bomo lahko zadovoljni s sejo HIIT v kombinaciji z bodybuilding seja. Tako učinkovito deluje kardio in mišična ojačitev.

Začetnik v HIIT: previdnostni ukrepi

Prvotno je profesorica Tabata predstavila HIIT, da bi izboljšala zmogljivost japonskega olimpijskega drsališča.

Torej je HIIT res priporočil povprečnim športnikom, ki smo mi? Za trenerja Tom Riveta, ja!

"Če se začetnik začne v HIIT seja doma z videoposnetkom, obstaja tveganje, da bo poškodovan. Ampak s trenerjem prilagajamo obremenitev in intenzivnost vsakemu posameznemu primeru in ni nevarnosti, «pravi.

Na kratko, razen če zdravnik kontraindikacije, lahko vsakdo naredi HIIT.

Kam gremo?