Am testat un curs HIIT. Curbură la oase, suntem gata să descifrăm această tendință cardio și fitness, care seduce tot mai multe sporturi. HIIT drumul, Jack!

Ce este HIIT?

HIIT nu este un sport în sine. Este o tehnică de antrenament conceptualizată de Izumi Tabata, un profesor japonez. De aici Protocolul Tabata, cea mai cunoscută formă de HIIT, care constă în alternarea a opt ori un efort maxim de 20 de secunde și o recuperare de 10 secunde, pentru o instruire intensă de numai 4 minute.

În limba franceză, Interval de instruire înaltă intensitate se traduce la "antrenament cu interval de intensitate mare". Principiul: o sesiune scurtă, de maximum 30 până la 45 de minute, timp în care menținem un efort constant, intercalat cu vârfuri la intensitate foarte mare.

Este ca și cum ai alerga în fracționare, dar aplicat tuturor sporturilor. Putem face o sesiune HIIT de înot, cardio, ciclism, culturism ... Crossfit este, de asemenea, o formă de HIIT.

HIIT: De ce mai puțină pregătire este mai eficientă?

"HIIT este sportul perfect pentru persoanele care lucrează mult timp în birou și nu au timp pentru sesiuni de antrenamente grele", spune antrenorul Tom Rivet. dani de sport parizian Front de Seine.

Dar cum este suficientă o astfel de întâlnire scurtă?

În primul rând, datorită diversității mișcărilor: "HIIT este o serie de mișcări complete care solicită simultan toate mușchii corpului, spre deosebire de mașinile musculare pe care se lucrează mușchii prin mușchi", explică Rivet.

Apoi, datorităefect de arsură. HIIT este atât de intens încât ajută la accelerarea metabolismului bazal timp de până la 24 de ore după antrenament. Organismul continuă să ardă calorii bine după sesiune pentru a se reface.Cum este o sesiune de culturism HIIT? Am testat!

Să știi cum să folosești HIIT pentru armarea musculară, am mers pentru a testa cursul HIIT Force al Frontului de Seine.

Înainte de a începe, atașați un senzor al ritmului cardiac în jurul pieptului. Pulsul nostru apare sub numele nostru pe ecran, care are vedere spre cameră. Scopul: să verificăm că suntem "în roșu". #PasdeTriche

După zece minute pentru a repeta mișcările pentru a fi sigur că le atingem, începem 30 de minute la intensitate ridicată. În cadrul programului, serie de squaturi saute, ghemuite cu greutăți, umerii aruncați, pompe, alpinist și fante.

De fiecare dată, repetăm ​​o mișcare de aproximativ 1m30 înainte de a trece la următoarea. A promis, este lent.

exerciții abdominale anunta sosirea iminenta si salvatoare a streching-ului.

De cate ori pe saptamana trebuie sa faci HIIT pentru a obtine muschi?

HIIT singur nu este suficient pentru a construi muschii. "Antrenamentul HIIT trebuie să facă parte din sesiunile de rutină și de pregătire regulată a greutății", spune Rivet.

Dacă facem câte 5 sesiuni sportive pe săptămână, antrenorul recomandă 2 sesiuni de HIIT.

Când începem, putem fi mulțumiți de o sesiune HIIT combinată cu o culturism sesiune. Astfel, se lucrează efectiv cardio și armarea musculară.

Începător în HIIT: măsurile de precauție pe care trebuie să le luați

Initial, profesorul Tabata si-a imaginat HIIT pentru imbunatatirea performantei echipei japoneze de patinaj de viteza olimpica.

Deci, HIIT este cu adevărat recomandat sportului mediu care suntem? Pentru antrenorul Tom Rivet, da!

"Dacă un începător începe într-un Sesiunea HIIT la domiciliu cu un videoclip, el riscă să se rănească. Dar cu un antrenor, adaptăm sarcina și intensitatea la fiecare caz și nu există nici un pericol ", spune el.

Pe scurt, cu excepția cazului contraindicațiilor medicului, toată lumea poate face HIIT.

Unde mergem?