Δοκιμάσαμε ένα μάθημα HIIT. Η καμπυλότητα στα οστά, είμαστε έτοιμοι να αποκρυπτογραφήσουμε αυτή την τάση καρδιο και γυμναστικής, που σαγηνεύει όλο και περισσότερα αθλήματα. ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ το δρόμο, Τζακ!

Τι είναι το HIIT;

Το HIIT δεν είναι αθλήματα από μόνο του. Πρόκειται για μια τεχνική κατάρτισης την οποία αντιλαμβάνεται ο Ιζούιμ Τάμπτα, ιαπωνικός δάσκαλος. Εξ ου και το Πρωτόκολλο Tabata, η πιο γνωστή μορφή HIIT, η οποία αποτελείται από εναλλαγή οκτώ φορές με μέγιστη προσπάθεια 20 δευτερολέπτων και ανάκτηση 10 δευτερολέπτων, για έντονη προπόνηση μόλις 4 λεπτών.

Στα γαλλικά, Εκπαίδευση διαστήματος υψηλής έντασης μεταφράζεται σε "κατάρτιση διαστήματος υψηλής έντασης". Η αρχή: μια σύντομη περίοδος, 30 έως 45 λεπτά κατ 'ανώτατο όριο, κατά την οποία διατηρούμε μια σταθερή προσπάθεια, διασκορπισμένη με κορυφές σε πολύ υψηλή ένταση.

Είναι σαν να τρέχετε σε κλασματικά, αλλά να εφαρμόζεται σε όλα τα αθλήματα. Μπορούμε να κάνουμε μια συνεδρία HIIT της κολύμβησης, καρδιο, ποδηλασία, bodybuilding ... Crossfit είναι επίσης μια μορφή HIIT.

HIIT: Γιατί η μικρότερη εκπαίδευση είναι πιο αποτελεσματική;

"Το HIIT είναι το τέλειο άθλημα για ανθρώπους που εργάζονται πολλές ώρες στο γραφείο και δεν έχουν χρόνο για τακτικές συνεδρίες βαρών», λέει ο προπονητής Tom Rivet. δχρόνια στην αθλητική αίθουσα του Παρισιού Front de Seine.

Αλλά πώς είναι αρκετή αυτή η σύντομη συνάντηση;

Πρώτον, εξαιτίας της ποικιλίας των κινήσεων: "Το HIIT είναι μια σειρά από πλήρεις κινήσεις που επιβάλλουν όλους τους μυς του σώματος ταυτόχρονα, σε αντίθεση με τις μηχανές μυών, στις οποίες δουλεύεται ο μυς από τους μυς", εξηγεί το Rivet.

Στη συνέχεια, χάρη στοafterburn effect. Το HIIT είναι τόσο έντονο που βοηθά στην επιτάχυνση του βασικού μεταβολισμού για έως και 24 ώρες μετά την προπόνηση. Το σώμα συνεχίζει να καίει θερμίδες καλά μετά τη συνεδρία για να ανακάμψει.Πώς είναι μια συνεδρίαση bodybuilding HIIT; Δοκιμάσαμε!

Για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το HIIT για ενίσχυση μυών, πήγαμε να δοκιμάσουμε την πορεία HIIT Force του Front de Seine.

Πριν ξεκινήσετε, συνδέστε έναν αισθητήρα καρδιακού ρυθμού γύρω από το στήθος σας. Ο παλμός μας εμφανίζεται κάτω από το όνομά μας στην οθόνη που έχει θέα στο δωμάτιο. Ο στόχος: να ελέγξετε ότι είμαστε "στο κόκκινο". #PasdeTriche

Μετά από δέκα λεπτά για να επαναλάβετε τις κινήσεις για να τα πετύχετε, αρχίζουμε τα 30 λεπτά σε υψηλή ένταση. Στο πρόγραμμα, σειρά σοκολάτων, καταλήψεις με βάρη, ρίχνοντας ώμους, αντλίες, ορειβάτες και σχισμές.

Κάθε φορά, επαναλαμβάνουμε μια κίνηση για περίπου 1m30 πριν προχωρήσουμε στην επόμενη. Έχει υποσχεθεί, είναι υποτονική.

ο κοιλιακές ασκήσεις να ανακοινώσει την επικείμενη και εξοικονόμηση άφιξη της streching.

Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνετε HIIT για να πάρετε μυς;

Το HIIT από μόνο του δεν αρκεί για να χτίσει τους μυς. "Η εκπαίδευση HIIT πρέπει να είναι μέρος της αθλητικής σας ρουτίνας και τακτικών συνεδριών βαρών," λέει ο Rivet.

Αν κάνουμε 5 αθλητικές συναντήσεις την εβδομάδα για παράδειγμα, ο προπονητής συμβουλεύει 2 συνεδρίες HIIT.

Όταν ξεκινάμε, μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με μια συνεδρία HIIT σε συνδυασμό με ένα Bodybuilding session. Έτσι, κάποιος λειτουργεί αποτελεσματικά το καρδιο και η μυϊκή ενίσχυση.

Αρχάριος στο HIIT: τις προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν

Αρχικά, ο καθηγητής Tabata φανταζόταν τον HIIT να βελτιώσει τις επιδόσεις της ιαπωνικής ολυμπιακής ομάδας πατινάζ ταχύτητας.

Έτσι είναι το HIIT πραγματικά συνιστάται στους μέσους αθλητές που είμαστε; Για το λεωφορείο Tom Rivet, ναι!

"Αν ένας αρχάριος ξεκινά σε ένα HIIT συνεδρίαση στο σπίτι με ένα βίντεο, διατρέχει τον κίνδυνο να τραυματιστεί. Αλλά με έναν προπονητή, προσαρμόζουμε το φορτίο και την ένταση σε κάθε περίπτωση και δεν υπάρχει κίνδυνος », λέει.

Εν ολίγοις, εκτός αν οι αντενδείξεις του γιατρού, ο καθένας μπορεί να κάνει HIIT.

Πού πηγαίνουμε;