• Τι είναι το Watsu;

Το Watsu είναι μια προσαρμογή του shiatsu, μιας ιαπωνικής μεθόδου χαλάρωσης που περιλαμβάνει την άσκηση ορισμένων σημείων στήριξης στο σώμα χρησιμοποιώντας τα χέρια, τους αντίχειρες, τους αγκώνες ή τα γόνατα. Από την πλευρά του, το watsu ασκείται σε μια πισίνα ζεστού νερού, κοντά στη θερμοκρασία του σώματος, από έναν ασκούμενο. Πρόκειται να μεταφερθεί από τον τελευταίο για να βυθιστεί. Ένα βραχίονα γύρω από το λαιμό του επαγγελματία, το άλλο στο νερό, ο «ασθενής» αφήνει να πάει σε κυκλικές κινήσεις και να τεντώσει.

"Βρίσκεστε σε πλήρη παλινδρόμηση και πρέπει να αφήσετε τον εαυτό σας να μεταφερθεί από τον ασκούμενο. Η σύνοδος είναι αρκετά περίεργη γιατί γίνετε μια πραγματική κούκλα από καουτσούκ, η οποία αλλάζει συνεχώς τη θέση της"περιγράφει ο Siska von Saxenburg.

  • Ποιες είναι οι επιδράσεις του Watsu;

Το watsu εκτελεί αναπνευστική εργασία για να χαλαρώσει τους μυς, την σπονδυλική στήλη και να ανακουφίσει τον πόνο. Η απουσία βαρύτητας, λόγω της βύθισης στο νερό, προκαλεί βέλτιστη χαλάρωση. Αυτή η πρακτική έχει επίσης ψυχολογικές επιπτώσεις, παρέχοντας θεραπεία και ευεξία. "Τα αποτελέσματα είναι ωφέλιμα για ένα μήνα"λέει ο ειδικός.

  • Πού είναι δυνατόν να δοκιμάσετε το Watsu;

Στη Γαλλία, μόνο δώδεκα ιαματικές πηγές προσφέρουν αυτήν την αισθητηριακή εμπειρία. "Το φαινόμενο μόλις αρχίζει, αλλά τα κέντρα προετοιμάζονται να το αναπτύξουν για να το συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους. Το Nuxe στο Παρίσι και μια θαλασσό στο Bénodet (Finistère) το δοκιμάστε"λέει.

  • Πόσο κοστίζει το όφελος;

"Τα ποσά δεν είναι υπερβολικά. Ένα ενεργειακό σπα στο Παρίσι πρότεινε πρόσφατα μια συνεδρία του watsu στα 70 ευρώ την ώρα. Η προσφορά δεν είναι απαραιτήτως ακριβότερη από ένα μασάζ"εκ των προτέρων Siska von Saxenburg.

  • Ποιος μπορεί να δοκιμάσει το watsu;

Οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να δοκιμάσουν την εμπειρία του Watsu. Οι έγκυες γυναίκες ανησυχούν ιδιαίτερα επειδή αυτή η εμπειρία μπορεί να τους επιτρέψει να βρουν (επαν) την ηρεμία και την ηρεμία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.